person_outline
search

Zašto je tečaj joge lica najbolje što možete napraviti za sebe?

Zašto je tečaj joge lica najbolje što možete napraviti za sebe?

Koje su vaše novogodišnje odluke? Vjerujem da se kod svih nas svode na isto, odbaciti što više štetnih navika, usvojiti što više dobrih navika i bolje si organizirati vrijeme. A svi znamo, da većina nas s time ne ustraje baš dugo, kako kažu, navika je željezna košulja i teško ju je skinut.

A kako nam joga lica može pomoć u tome? Sve navike koje smo skupljali tijekom života zapisane su u našem mozgu, što više ponavljamo određenu radnju to se ona dublje usađuje u naš mozak. Kao korito rijeke, što duže postoji, teže ćemo ga promijeniti, voda zna gdje je tekla i to joj je prirodni put. Ako želimo mijenjati korito, najprije trebamo napraviti novo, a onda napraviti put za vodu da napunimo novo korito i tako mijenjamo put vode.

A kakve veze to ima s našim navikama i jogom lica. Svaka radnja koju izvodimo stvara svoj neuronski put u našem mozgu, a kako tih radnji ima bezbroj, tako su ti putevi prepleteni u čvrstu mrežu i svaki put kad dođemo u sličnu situaciju u kojoj smo već bili, naš mozak se postavlja u korito po kojem misli da mora ići.

I tu dolazi joga lica, koju svi prvenstveno povezuju s vježbama kod kojih izgledamo jako smiješno a njezina namjera je da vježba mišiće lica. Kod joge lica ne vježbamo samo lice nego i mišiće oko cijele lubanje u kojoj se, kako znamo, nalazi mozak.Kad počnemo vježbati mišiće lica i lubanje, prvo što će se dogoditi je da će se ti mišići jako prokrviti a gdje dođe krv, dođu kisik i hranljive tvari, koje su potrebne svim organima, najviše mozgu, jer on nikad ne odmara.

mozak hormoni joga lica

Da bi mogao raditi kvalitetno mi se trebamo kvalitetno pobrinuti za njega. Ok, nahranili smo ga i sada kako i dalje vježbamo jogu lica i jačamo mišiće oko lubanje oko mozga se stalno nešto događa. Mišići se stišću, postaju aktivni, prokrvljeni i tako se radnja seli u naš mozak. Možda jedna od najboljih stvari koja se dogodi kad počnemo raditi jogu lica je utjecaj na naše hormonalne žlijezde u glavi.

U glavi su smješteni hipotalamus, hipofiza i epifiza i za njih bi mogli reći da su one direktorski ured, našeg hormonalnog sustava. Hipotalamus je tajnica koja od svih ostalih žlijezda u našem tijelu prima poruke, što i koliko treba nekoj žlijezdi ili gdje postoji kakav višak. Kad prikupi informacije šalje ih dalje hipofizi koja onda daje zadatke i brine se da je naš hormonalni sustav u balansu.

Jasno vam je ako žlijezde u glavi ne rade svoj posao kako treba, onda će i cijeli sustav tj. organizam biti u disbalansu. Dugo je bilo uvaženo mišljenje da kako starimo stare i naše žlijezde u glavi. S novijim istraživanjima ta teza se promijenila. Starimo zato što stare naše žlijezde i ako nađemo način da zadržimo naše žlijezde mlade, produžit ćemo i našu mladost.

Tu joga lica stupa na scenu! Kao što smo rekli, veća prokrvljenost, više kisika i više hranljivih tvari za naše žlijezde znači i dužu mladost samih hormonalnih žlijezda, što se odmah prenosi i na organizam i na nas u cijelosti.

No, vratimo se malo na navike i kako nam joga lica može pomoći promijeniti ili odbaciti nešto što je jako dugo s nama. Kad počnemo vježbati jogu lica i jačati mišiće naše glave, sva ta događanja razbit će tu čvrstu mrežu u našem mozgu što će nam dati potporu kod mijenjanja puta informacija koje prođu kroz naš mozak, oslobodit ćemo čvrsto stisnuti put i napraviti mjesta za novi.

To znači da vam joga lica neće pomoć samo kod vraćanja i zadržavanja mladenačkog izgleda, nego ćete se tako i osjećati puno bolje i vladati svojim životom.

Ako stvarno želite promijeniti svoj život, promijenite svoje lice i nahranite mozak.

Veselim se našem susretu.

Vaša Nina

(0 votes)

Ostavite komentar

Paketi usluga

Tečaj

Joga lica

kn1500

  • Četiri tjedna
  • Dva sata tjedno
  • +385 99 655 5059

Tretman

Japanski Cosmo Lifting

kn300

  • Cijena tretmana
  • Kupi 5,1 poklanjamo
  • +385 99 655 5059
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok